Внаслідок обстрілів на Донбасі поранено двох українських військовослужбовців

23.09.2021 10:08   -

Минулої доби, 22 вересня, проросійські збройні формування вчергове обстріляли українські позиції. В результаті обстрілів два військовослужбовця Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Їм було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїнів – задовільний. Про це повідомила прес-служба ООС.

12 разів порушивши режим припинення вогню, з них 2 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Бойовики використовували безпілотники для бомбардування позицій українських військових, а також гранатомети, стрілецьку зброю, міномети калібру 120 мм.

На Маріупольському та Сєверодонецькому напрямках російсько-окупаційні війська проявили найбільшу активність.На Приазов’ї зафіксовано застосування трьох безпілотних літальних апаратів, за допомогою яких ворог здійснив скидання ВОГ-17 біля ПАВЛОПОЛЯ та двічі біля ВОДЯНОГО. Також поблизу цих населених пунктів противник тричі вів численні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, два з яких в бік ВОДЯНОГО.Російські найманці вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї в районі населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та НОВОТОШКІВСЬКЕ. Крім того, неподалік НОВОТОШКІВСЬКОГО незаконні збройні формування РФ двічі застосували гранатомети різних систем. В напрямку СВІТЛОДАРСЬКА противник відкривав прицільний вогонь по позиціях українських воїнів, використовуючи великокаліберні кулемети.Поблизу ПРИЧЕПИЛІВКИ російсько-окупаційні війська двічі застосували заборонене озброєння, здійснивши 23 постріли з мінометів калібру 120 мм.“, – уточнює прес-служба.