Влітку у місті працюватимуть 160 пришкільних таборів

30.05.2016 16:26   -
Автор:

По закінченню навчального року традиційно розпочинають роботу табори на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста. Цього літа таких таборів буде 160 (у 2015 році – 156), у яких до відпочинку планується залучити 10 тисяч 445 дітей шкільного віку. У минулому році у таких пришкільних таборах відпочило 10 тисяч 182 дитини.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Із загальної кількості дітей, відпочинком у пришкільних таборах планується охопити 4 тисячі 219 дітей з числа обдарованих та талановитих і тих, що потребують соціальної уваги та підтримки. Загалом збільшення контингенту дітей у пришкільних таборах свідчить про зростання попиту в місті на такий вид організації літнього відпочинку та дозвілля дітей під час канікул, зазначають у департаменті.
Також цим літом планується організувати роботу 197 мовних груп на базі дитячих пристосованих таборів з денним перебуванням, які функціонуватимуть при загальноосвітніх навчальних закладах, до яких буде залучено 3 тисячі 715 дітей.
Пришкільні табори працюватимуть у три зміни тривалістю 15 днів. Найпопулярнішою традиційно є перша зміна, яка розпочнеться з 1 червня. Зокрема, у першу зміну працюватимуть 129 таборів, у яких відпочиватимуть 8 тисяч 755 дітей. Під час другої зміни буде організовано роботу 28 таборів (1 тисяча 545 дітей) і у третю – 3 табори (155 дітей), які працюватимуть у Новокодацькому, Самарському та Чечелівському районах.
Для дітей у пристосованих шкільних таборах буде організовано триразове харчування. Діти максимально будуть залучені до відвідування музеїв, театрів, участі в екскурсіях, до занять у гуртках, масових заходах тощо, додають у департаменті