Влада бореться проти ветеранів: складено «чорний список»

14.02.2020 12:04   -
Автор:

Керівник організації С14 Євген Карась, пише INSIDER, заявив про те, що МВС склало список ветеранів та ветеранських організацій, щодо яких провадять негласні слідчі дії без рішення суду. Їх підозрюють в організації масових заворушень.
У розпорядження активістів потрапила лише частина цього списку. Серед відомих прізвищ у списку є Маруся Звіробій, Сергій Стерненко, Євген Карась та інші.
«Мій брат є в цьому списку, але номер телефона там вказаний не його. Я перевірив – деякий час тому, мого брата побили, забрали телефон, він прийшов до поліції з другом і залишив його номер, як контактний телефон. Саме цей номер внесли у список», — зауважив Євген Карась.
Картинки по запросу
Існування подібних списків несе загрозу українським громадянам через те, що до них, без рішення суду, можуть застосовуватися певні санкції. Зокрема, колишній народний депутат Ігор Луценко пригадав події часів Революції Гідності, коли його на підставі подібних списків викрали з лікарні і побили.
Активісти планують підняти питання існування цього списку на засіданні Тимчасової слідчої комісії щодо нападів на активістів, а також звертатимуться до прем’єр-міністра Гончарука.

Днепр.Главное