Віталій Марків уже на українській землі

04.11.2020 16:43   -

Сьогодні вдень в Україні приземлився літак із Віталієм Марківим, якого утримували в італійській тюрмі – нацгвардієць вийшов з літака з українським прапором.

Одразу після виконання українського гімна Марків привітався “Слава Україні”, яке стало офіційним вітанням українського війська вже коли Віталій сидів у в’язниці, а у відповідь пролунало “Героям слава”. Нагадаємо, що 4 жовтня 2018 року ще не зелена Верховна Рада України затвердила гасло Української повстанської армії для збройних сил України.

Нагадаємо, що увечері 3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, повністю виправдавши його. 

Старшого сержанта, командира відділення батальйону ім. Кульчицького Національної гвардії України Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі в зоні бойових дій на Донбасі. Судові слухання в справі Марківа тривали три роки. Торік у липні суд першої інстанції засудив його до 24 років позбавлення волі.

Марків – не виняток: як Італія переглядає справи невинно засуджених |  Європейська правда

В Італії після виправдання апеляційним судом Мілана нацгвардійця Віталія Марківа випустили з в’язниці.

 “Правда перемагає. Я безмежно щасливий і вдячний. Мене переповнюють емоції. Я не очікував, але головне – вірити”, – сказав Марків. 

На судовому засіданні Віталій Марків не був присутній через карантинні заходи. В судовому процесі він брав участь у режимі онлайн із в’язниці.

Марків прокоментував своє звільнення - Korrespondent.net