Віталій Купрій: «Мер Дніпродзержинська повинен піти з посади»

14.11.2014 10:55   -
Автор:

Щойно обраний на 29 окрузі депутат Верховної Ради від «Блоку Петра Поршенка» Віталій Купрій на своїй сторінці у фейсбук заявив, що мер Дніпродзержинська Станіслав Сафронов повинен піти з посади.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Нардеп вже провів зустрічі з багатьма депутатами міської ради, які готові голосувати за рішення про дострокове припинення повноважень Сафронова.
«Разом зі своїми колегами-народними депутатами та керівництвом Дніпропетровської ОДА обговорив ситуацію по рідному м. Дніпродзержинську. Є повне розуміння того, що колишній рекетир, довірена особа Януковича мер Сафронов повинен піти з посади.
Низка кримінальних справ щодо його особистих злочинів, вступивше в законну силу судове рішення про порушення ним закону є підставою для дострокового припинення повноважень Сафронова згідно статті 79 закону “Про місцеве самоврядування в Україні”.
Я вже провів зустрічі з багатьма депутатами міської ради, які готові голосувати за таке рішення. У мене не має жодного сумніву, що необхідні голоси будуть», – написав Купрій.
Також він заявив, що з сьогоднішнього дня розпочався процес збору підписів для проведення позачергової сесії міськради з цього питання. Цілком вірогідно, що вона відбудеться впродовж 2-х тижнів, але вже без участі самого мера.
«Я посприятиму тому, що поки що мера буде затримано у якості підозрюваного у вчинені посадового злочину. Беру на себе юридичний супровід проекту та захист волевиявлення депутатів в суді у разі необхідності.
Також найближчими днями буде проведена “роз’яснювальна” робота серед декількох депутатів – прихильників (або майбутніх сокамерників) Сафронова. Невдовзі місто нарешті задихає вільно від виродка системи золотих батонів та унітазів», – додав нардеп.