Віталій Портников вважає, що через деякий час Зеленський сам подасть у відставку

06.03.2020 18:33   -
Автор:

Стрімке погіршення економіки в Україні є об’єктивним показником ефективності уряду і загалом української влади. Негаразди в економічній сфері визнав і сам Зеленський під час виступу у Верховній Раді на днях.
Обіцянкам уже ніхто не повірить, а швидко змінити ситуацію не вийде, бо лагодити економіку – це не те саме, що на сцені жартувати. Зміна уряду в найближчий перспективі не обіцяє покращення, навіть за умови, що цей уряд буде більш професійним за попередній. Таким чином, Зеленський вимушений буде, в недалекому майбутньому, відчути на собі весь гнів українського народу.
На думку журналіста Віталія Портникова, Зеленський просто не має інших альтернатив, адже його дії нагадують маневрування між двома потужними центрами впливу – МВФ і українськими олігархами. Виконання всіх вимог однієї зі сторін буде шкодити Україні, але не виконувати тих вимог Володимир Олександрович не може.
«У Зеленського простий вибір. Або він задовольняє побажання олігархів, або співпрацює з міжнародними фінансовими інституціями. І той, і інший вибір не обіцяє соціальної стабільності найближчими роками. У першому випадку крах буде швидким і болючим – і олігархічний телевізор не замінить українцеві холодильник. У другому соціальні проблеми будуть накопичуватися повільніше, однак проти Зеленського почне працювати вся телевізійна пропагандистська машина олігархату. Так, і силові структури теж», – зазначає Портников.
Картинки по запросу
В умовах реального погіршення життя українців, Зеленському все важче буде грати свою роль і здобувати підтримку запальними промовами й емоційними відеороликами – ними людей не нагодуєш. Такі перспективи дають усі підстави вважати, що в недалекому майбутньому цілком може статися ухід Зеленського з поста Президента. Уже зараз можна спостерігати, наскільки важко Зеленському даються провали «Зе-Команди».
«Зеленський приречений на крах, який би вибір він не зробив. На його прихильників уваги можна не звертати. Ці люди ще вчора розповідали про успіхи молодого “уряду технократів”, а тепер обурюються його некомпетентністю і бездарністю. Це такі ж прихильники, які були у КПРС – “корисні ідіоти” і брехливі пристосуванці… І його не вистачить на весь президентський термін. Добре, якщо вистачить ще на рік», – підсумовує Віталій Портников.
Картинки по запросу