Висмоктані з пальця справи “Роттердам+” і “Свинарчуків” розвалилися, але Зеленський вже залишиться, завдяки фейкам, президентом України

22.08.2020 14:23   -

Ряд державних експертиз, в тому числі за зверненням НАБУ, встановили відсутність будь-яких збитків від дії формули «Роттердам+». Обґрунтованість формули підтвердили українські державні і міжнародні експертні інститути, які проводили експертизи на замовлення сторони захисту. Антикорупційна прокуратура зупинила розслідування. Це рішення узгоджене з НАБУ.

Тема «Роттердам+», яку експлуатували Зеленський і Коломойський і в кіно, і в контрольованих ЗМІ, виявилася сфабрикованою, але Голобородько вже переміг страшного Сурікова, який створив цю страшну “корупційну” схему «Амстердам+», і очолив державу.

А щодо справи “Свинарчуків” вже є судове рішення – суд зобов’язав журналістів протягом 10 діб з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію.

НАБУ та особисто очільник бюро Артем Ситник визнали, що слідству не вдалося експертно підтвердили наявність збитків. 20 серпня відразу кілька незалежних один від одного джерел повідомили, що фінальна експертиза в справі «Роттердам+», виконана Службою безпеки України, не підтвердила наявність збитків від дії формули, – повідомляє “Главком”.

Розслідування у справі «Роттердам+» розпочалося в березні 2017 року. В ньому брали участь 15 детективів і 7 прокурорів. Загальні витрати державного бюджету на проведення розслідування склали 96 млн грн, за оцінками екс-голови НКРЕКП Дмитра Вовка.

Формула «Роттердам +» діяла для розрахунку вартості вугілля при встановленні прогнозної оптової ціни електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016-2019 років. Вона передбачала включення вартості доставки вугілля від хабів Амстердам-Роттердам-Антверпен. Формула була скасована з 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії, – йдеться у повідомленні.

А Дмитро Вовк екс-голова НКРЕКП у 2015-2018 роках, так прокоментував зупинення справи й виправдання Ситника щодо цього: його фантазії та бажання помсти з метою хоч якось виправдати медійно-юридичну бульбашку під назвою “розслідування Роттердам+”.

І про відсутність потерпілих. Це не так. Потерпілі є, але соромно їх показати суспільству – Нікопольський завод феросплавів, Запорізький завод феросплавів. Тобто медійний замовник всієї справи – Коломойський разом зі своїм партнером Пінчуком. Не комільфо, тому спостерігається спроба перекласти відповідальність на Кабінет міністрів. І отримують логічну реакцію – спершу доведіть хоча б щось!

Щодо призупинення справи “Роттердам+”  – найкраще про цю техніку висловилась суддя ВАКС Віра Михайленко 23 червня 2020 для Юридичної газети:

“Зупиненням досудового розслідування маскується його подальша змістовна неспроможність – коли підозра була пред’явлена, проте слідчими діями не підтверджується обвинувачення, а тому досудове розслідування заходить у глухий кут.”

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - roterdam-1.jpg