Випускника фізтеху дніпровського університету обрано головою наглядової ради Укроборонпрому

09.12.2020 09:15   -

Головою наглядової ради державного концерну (ДП) Укроборонпром обраний відомий український вчений та аналітик Володимир Горбулін, що навчався у тоді ще Дніпропетровському університеті (зараз – ДНУ імені О.Гончара). Про це повідомив в Facebook новий глава держконцерну Юрій Гусєв за результатами засідання наглядової ради 8 грудня.

За словами Гусєва, на засіданні було підписано контракт з ним, як з гендиректором Укроборонпрому, а також обрано голову наглядової ради держконцерну.

Чинний склад Наглядової Ради складається з наступних членів:

Володимир Павлович Горбулін — український політик, учений, державний діяч. Доктор технічних наук (1994), професор (1995), академік Національної академії наук України (1997). Радник Президента України (з 1999), директор Національного інституту стратегічних досліджень (2014—2018). 9 жовтня 2020 року переобрано першим віце-президентом НАН України.

Валерій Володимирович Іващенко — перший заступник Міністра стратегічних галузей промисловості, заступник міністра оборони України у 2007–2009 роках, виконувач обов’язків міністра з 2009 по 2010 рік. Полковник запасу.

Ентоні Дж. Тетер – обіймав посаду директора Агентства оборонних дослідницьких проектів з оборони (DARPA) з 18 червня 2001 р. до 20 лютого 2009 р. На посаді директора доктор Тетер відповідав за управління проектами Агентства з інноваційними дослідженнями та розробками.

Усі троє членів Наглядової Ради взяли участь у засіданні, пан Тетер долучився дистанційно.

Головою Наглядовоі Ради одноголосно обрано Володимира Павловича Горбуліна, який за відповідним рішенням і підписав контракт.

«Важливо реалізувати ефективну реформу УкрОборонПрому та забезпечити розвиток ОПК України», – зазначив Володимир Горбулін.