Вілкул знав про вручення йому повістки у ВР, тому втік до Польщі, – політолог

02.11.2015 16:00   -
Автор:

Олександр Вілкул був заздалегідь попереджений про те, що сьогодні у Верховній Раді екс-регіоналам вручатимуть повістки на допит до слідчого. Таку думку висловили цілий ряд політологів, що уважно стежать за ситуацією з виборами міського голови Дніпропетровська, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«Про багато поїздок і зустрічей Олександра Вілкула ви знаєте заздалегідь? Ні. Але про сьогоднішній візит до Польщі він кричав з усіх підконтрольних собі медіа-ресурсів протягом декількох днів. Це означає, що він чітко знав про те, що в понеділок будуть вручатися повістки і готував для себе зручне для електорату «алібі»: мовляв, я ж давно говорив, що в цей день буду в Польщі», – зазначає політолог Віктор Фєсєв.
За його словами, попередження він з великою часткою ймовірності отримав з Банкової, яка не перший день підіграє його виборчої кампанії. «Справа не в тому, хто саме – особисто Президент чи його оточення – попередив екс-регіонала. Набагато більш важливим є питання про те, чи збирається Олександр Вілкул повертатися на батьківщину», – підкреслює експерт. Він акцентує увагу на тому, що така не чоловіча поведінка неодноразово було помічена за кандидатом «Опозиційного блоку»: починаючи з боягузливого саботажу відкритих дебатів (нагадаємо, що для ігнорування загальнонаціональних дебатів він на швидку руку організував ефір на своєму «кишеньковому» дніпропетровському телеканалі), закінчуючи сьогоднішньою втечею до Польщі.
«Прокуратура нам другий день поспіль пояснює, що арешти політиків в розпал виборчої кампанії не є політично мотивованими. От нехай і підтвердять свої слова справою – посадять Олександра Вілкула ще до голосування», – говорить політолог.