Вілкул лобіює своє працевлаштування в Кабміні, – експерт

10.10.2015 09:59   -
Автор:

Директор Центру «Всеукраїнський соціологічний союз» Сергій Кузьменко заявляє, що колишній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул почав активно лобіювати створення в уряді Яценюка посади міністра промисловості.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
На думку експерта, подібна риторика може свідчити про програшні настрої нардепа в осінній виборчій кампанії і його бажанні отримати міністерське крісло.
«Вілкул не дурна людина, і він спочатку чудово розумів, що шансів перемогти на виборах у Дніпропетровську, який він свого часу нещадно обкрадав і вганяв в багатомільйонні борги, у нього дуже мало. А після того, як не вийшло підняти свої рейтинги навіть за допомогою адміністративного ресурсу Порошенко, Вілкул почав помітно нервувати. І поки є реальна можливість безкарно кидатися всілякими політичними звинуваченнями, користуючись прикриттям Президента, екс- «регіонал», швидше за все, вирішив шантажувати вірогідною відставкою Яценюка. Насправді ж, критика Вілкула на адресу уряду – не що інше, як жебрацтво. Яценюк донедавна був його другом. І Вілкул хоче отримати міністерський портфель у разі своєї поразки в Дніпропетровську, в обмін на підтримку прем’єра і зраду Порошенка. Як показують підсумки останніх соціологічних досліджень, поразка Вілкула на виборах неминуча», – вважає Кузьменко.
Експерт вважає, що отримати міністерське крісло від чинного прем’єр-міністра таким чином у Вілкула навряд чи вийде.
«Вілкул знову поводиться як слон у посудній лавці. По-перше, він не того масштабу політик, щоб шантажувати прем’єра. По-друге, негласний союз з Порошенком носить дуже короткостроковий характер, і після провалу виборів у Дніпропетровську, Вілкула попросту викинуть з обойми, як патрон, який дав осічку. На даний момент основна інтрига полягає в тому, як відреагує Яценюк на настільки гнівні випади на свою адресу колишнього «регіонала». Допускаю, що Олександра Юрійовича, цілком можуть зняти з виборчої кампанії, на вимогу правоохоронних органів. Принаймні, підстав для порушення кримінальних справ по персоні Вілкула більш ніж достатньо», – резюмував директор Центру «Всеукраїнський соціологічний союз».