Військові гинуть – президент мовчить

08.09.2020 07:27   -

У неділю, 6 вересня, на Донбасі загинули 3 українських воїна, один із них – через снайперський обстріл з боку терористів. Іще кілька військових отримали поранення, зокрема – через обстріл з гранатомету.

Ці події сприйнялися українською спільнотою як однозначна агресія і кінець “режиму тиші”. Більше місяця українська армія не мала бойових втрат, і ось, ворог підступно знову вбиває наших захисників.

Втім, ніякої реакції президента України Зеленського досі немає. На інтернет-сторінці Офісу президента немає жодного згадування чи заяви голови держави про трагедію. Ні пояснень. Ні співчуття.

Чому Зеленський мовчить? Невже йому байдуже до гибелі українських військових?

Президент не забув привітати розвідників із їх Днем. Але невже не зрозуміло, що вітання на фоні нікчемного замовчування втрат на фронті не варті нічого? Виходить так, що попіаритись, нагородивши розвідників – то святе, а те, що може попсувати рейтинг – можна замовчувати?

А між тим, ворог продовжує обстріли і провокації, що знову можуть призвести до загибелі наших військових.

Минулої доби, 7 вересня, збройні формування Російської Федерації один раз порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета ворог здійснив поодинокі провокативні постріли в бік позицій українських воїнів поблизу населеного пункту Кам’янка, що на Донеччині“, – повідомив Штаб ООС.

Бойових втрат за минулу добу серед українських воїнів не було.