Війна з наркотиками: позиції Олександра Петровського на ринку заборонених речовин похитнулись

23.08.2022 11:12   -

У Дніпропетровській області правоохоронці масово викривають нарколабораторії і затримують лідерів «брудного» бізнесу. Завдяки діям поліції, наркоринок знатно слабшає. Проте, поки не затримають усіх керівників, кажуть лідери суспільної думки, товарообіг заборонених речовин триватиме. Хто керує цією галуззю криміналу у Дніпрі?

Ростислав Горбач, начальник управління карного розшуку Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області: “Встановлено 7 учасників злочинного угруповання, які проживали в місті Нікополь, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг та Кропивницький, і відповідали за збут наркотиків в особливо великих розмірах у містах проживання. Одночасно проведено за місцями мешкання фігурантів злочинної діяльності та оптових покупців у регіонах 62 обшуки. Результатами яких стало вилучення більше 50 кілограмів канабісу, 7 кілограм метамфетаміну”.

Приблизна вартість вилучених наркотиків – 12,5 мільйонів гривень. Водночас відкриті джерела повідомляють: на в’їзді до Кривого Рогу затримали одного з керівників наркобізнесу — В’ячеслава Власюка. Раніше правоохоронці фіксували його спробу купити мовчання поліцейських в одному з міст області.

Повідомляють, що банда Власюка розповсюджувала наркотики й у Дніпрі. Звісно ж, не без зв’язків з місцевим криміналітетом. На кадрах можна побачити викриту раніше дніпровську нарколабораторію. Її діяльність пов’язують з Сергієм Олійником, знаним як «Умка» — «злодієм у законі» і партнером відомого у місті як «Нарік» бізнесмена Олександра Петровського.

“Що ж стосується бенефіціарів запуску роботи потужного “заводу” на території Дніпра, а також налагодження подальшої схеми з розповсюдження синтетичних наркотиків як на українських теренах, так і доправлення “дурману” до Європи, то співрозмовники Dетектив-Info вказують на 48-річного Сергія Олійника, який відомий в статусі так званого “злодія в законі” на прізвисько “Умка”, а також достойників з його найближчого оточення”.

У свою чергу затримані у Дніпрі, пишуть дніпровські видання, — також люди з орбіти Петровського.

“37-річного лідера злочинної банди, яка входить до складу угруповання кримінального авторитета Олександра Петровського (“Наріка”), та ще чотирьох збувачів наркотиків затримали. Двох – оголосили у розшук”.

Тож поки сам Петровський переховується у Європі, його люди намагаються облаштувати наркобізнес? І чи не заважає їм війна?

Тарас Загородній, політтехнолог: “В такій каламутній воді наркобізнес дуже гарно себе почуває. Тому що він без контролю, тому що слідчі органи, і та сама поліція, зараз зайнята іншими речами. То, відповідно, наркобізнес піднімає голову. Але не у якості споживача розглядається Україна, а в якості транзитної зони на платоспроможний ринок Європи в першу чергу”.

Надія на те, що Дніпропетровщина не стане зоною-виробником наркоринку — є, на цьому наголошують всеукраїнські видання.

Кінцівки кримінального спруту правоохоронці рубають, та чи дістануться до голови?

Тарас Загородній, політтехнолог: “Це такі бізнес-структури, які дуже адаптовані до будь-яких криз. І вони можуть знаходитися за кордоном, далеко десь. У них є люди на місцях, які можуть проконтролювати. Враховуючи те, що це наркобізнес і він побудований на достатньо жорсткій дисципліні, побудованих на лінійних структурах, які можуть дотримувати стійкість цієї структури, мають великі гроші, то, на жаль, немає ніякого значення, де знаходиться ця людина”.

За матеріалами Дніпро TV