“Віджаті” у Дніпропетровську об’єкти вдалося повернути державі

25.12.2015 21:42   -
Автор:

В команунальну власність держави та міста повернули гуртожитки, готель, частину Набережної та скандально відчужені об’єкти.
Про це Depo.Дніпро повідомляє за результатами брифігу начальника управління управління захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Дніпропетровської області Романа Соскова.
Він повідомив, що одним зі «свіжих» повернень до власності громади є Художній салон на К.Маркса 46.
“Щодо державної власності – (повернули – ред.) готель “Рассвет” по вул. Фучика, об’єкти на вул.Ширшова – адмінкорпус, об’єкт площею 1,5 тис.кв. метри по Шмідта, 5. Ще є дуже багато інших прикладів”, – повідомив прокурор.
За його словами, до комунальної власності повернули незаконно приватизований об’єкт на Набережній Дніпропетровська – купол між рестораном “Поплавок” та недобудованим “Парусом”, також відомий як “Музей космонавтики”.
У власність держави також повернули гуртожитки по пр.Петровського (нині Петра Мазепи), 34 та на Осінній, 8. Там нові власники будівель виселяли мешканців.
Зі скандальних 96 об’єктів комунального майна, відчужених на користь ТОВ “Соляріс” у 2013 році, на даний час повернули майже всі – два об’єкти прокуратура досі виборює в судах.
Цього року прокуратура заявила до судів області позовів на суму 886 млн.грн., а вже задоволено позовів на 694 млн грн. В тому числі повернули державі 2431 га землі на 320 млн.грн. В сфері державного і комунального майна прокуратурою заявлено позовів на 46 млн грн. повернуто обєктів площею 6474 кв.м.
Читайте також: Развеиваем мифы о переименовании Днепропетровска и улиц