Відтепер Nemiroff виготовлятиме продукцію з власного спирту

12.03.2021 18:11   -

Компанія Nemiroff першою серед приватних підприємств отримала ліцензію на виробництво спирту. Документ видала Державна податкова служба.

“Nemiroff отримала ліцензію на виготовлення спирту! І знову наша компанія — перша в Україні. Активно проводимо відновлювальні роботи та вже скоро запустимо власне виробництво спирту на Немирівському спиртзаводі. Отримання ліцензії завершує юридичний етап його приватизації, яку компанія Nemiroff розпочала в листопаді 2020 року. Продовжуємо працювати для нових досягнень. Пишаємося, що стали першопрохідцями таких масштабних змін у горілчаній галузі країни.” – написали NemiroffUkraine на сторінці facebook.

15 жовтня провів приватизацію першого об’єкту ДП «Укрспирт» – Немирівський спиртзавод. Його за 55,08 млн грн придбало ТОВ «ЛВН Лімітед» (ТМ Nemiroff), – повідомляє forbes.ua.

Майже рік тому президент України Володимир Зеленський підписав Закон №318  про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту. Це дало змогу приватизувати заводи «Укрспирту» приватним компаніям.

Цей закон надає можливість суб’єктам господарювання виробляти спирт етиловий, зерновий дистилят і біоетанол за умови отримання відповідної ліцензії. Ліцензію на виробництво спирту видають підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Також за наявності ліцензії на виробництво надається дозвіл на експорт спирту з України. Продаж етилового спирту вітчизняним споживачам дозволений за наявності ліцензії на право оптової торгівлі.

Крім того, з 1 липня 2021 року дозволятиметься введення в експлуатацію й видача дозволів на будівництво нових підприємств з виробництва спирту.

Загалом, Фонд держмайна України планує продати 41 спиртзавод, що входить до держпідприємства «Укрспирт», та ще 37 заводів, які перебувають у складі концерну «Укрспирт».