Відомий професор та україніст Окабе Йошіхіко вручив меру Дніпра Філатову відзнаку за розвиток україно-японських відносин

23.04.2024 12:14   -

Асоціація україністів Японії відзначила внесок мера Дніпра Бориса Філатова у розвиток японсько-українських відносин. Про це повідомив професор університету Кобе Гакуін та президент Асоціації україністів Японії Окабе Йошіхіко у своєму Facebook.

«Сьогодні я зустрівся з Борисом Філатовим, мером Дніпра (Україна). На знак визнання його значного внеску в японсько-українські відносини я нагородив його Почесною нагородою», — написав він.

Зустріч відбулася після укладення мерами Хідеюкі Йокоямою та Борисом Філатовим Угоди про сприяння Осаки повоєнному відновленню Дніпра.

Як відомо, Філатов є давнім поціновувачем японського мистецтва та тривалий час вивчає історію цієї країни. Під час низки візитів до Японії він двічі був на прийомі у принцеси Хісако Такамадо. Водночас, ще до обрання на посаду мера, Філатов очолював міжпарламентську групу звʼязків з Японією у Верховній Раді України. Після — продовжив роботу задля зміцнення культурних та політичних відносин між країнами через спільні проєкти з посольством. Найбільш знаним з них у Дніпрі є алея сакур.