Від сьогодні у Дніпрі розпочали роботу заклади фізичної культури та спорту

03.06.2020 16:48   -

З 3 червня у Дніпрі відновили роботу заклади фізичної культури та спорту, зокрема, дитячо-юнацькі спортивні школи та фітнес-зали.

Умови для їхньої роботи – перебування на 10 кв. м не більше ніж однієї особи та дотримання санітарних норм і рекомендацій. Таке рішення ухвалила спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня. Також дозволено проводити спортивні змагання без глядачів, якщо у них беруть участь не більше ніж 50 осіб.

Про це під час пресконференції 3 червня повідомив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.

«27 міських спортивних шкіл розпочинають роботу. Навчально-тренувальний процес проходитиме на 11 спеціалізованих базах нашого міста та на стадіонах, у парках, зелених зонах. Сьогодні починає роботу і басейн «Метеор», де тренуються вихованці школи плавання та відділення зі стрибків у воду. Виходять усі водні види спорту: парус, каное, байдарки, водно-лижний спорт тощо. Увесь тренувальний процес відбуватиметься лише за умови дотримання санітарних вимог», – розповів Олександр Осипов.

Від початку карантину вихованці позашкільних закладів освіти мали доступ до більше ніж 3 тис. майстер-класів з технічної, естетичної та з туристично-країнознавчої творчості. У свою чергу діти надсилали звіти.

«Зараз у нас уперше стартував онлайн-табір від центру «Штурм». У ньому вже зареєструвалося 89 дітей. Вони мають розклад: день починається з руханки, а далі вони займаються з тренером, психологом, є година патріотичного виховання. А щоб наші діти не залишалися виключно біля своїх гаджетів, станція юних натуралістів підготувала три випуски про те, як виростити ту чи іншу городину у себе на балконі. Подивитися ці випуски можна на сторінці департаменту гуманітарної політики у Facebook», – розповіла заступниця директора департаменту, начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики ДМР Дар’я Біла.

Усі мистецькі заклади позашкільної освіти також закінчили навчальний рік 29 травня, за винятком Дніпровської школи класичного танцю – там процес триватиме до 1 липня, як зазвичай. При цьому усі 82 юні балерини зараз отримують освіту дистанційно, – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

«Зараз триває перший міський дистанційний конкурс «Наші зірочки» у восьми номінаціях. Ми отримали 862 заявки з усієї країни, які зараз розглядає професійне журі. Починаються канікули, заклади культури зачинені, але тривають репетиції в театрах, відповідно до постанови Кабміну», – розповів Євген Хорошилов.