Від покрівель та електромереж до сантехніки й ліфтів: Дніпро з початку року вже втілив 85 проєктів у будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

14.06.2024 20:06   -

Він пережив Другу світову війну, а зараз переживає російсько-українську. Будинок ОСББ «Пушкіна, 31-Б» звели ще у 1932 році. Попри повномасштабне вторгнення мешканці продовжують його покращувати, аби жити у комфортних умовах. Серед іншого, тут вже відремонтовано теплові мережі, крани, якими можна перекривати воду, тощо. І все – за муніципальною програмою співфінансування, згідно з якою об’єднання сплачують за роботи лише 25 %, решту – покриває міський бюджет. 

В останні роки жителі 5 поверхів будинку потерпали від аварійного даху. У сильні зливи він протікав. Мешканці вирішили подати заявку на співфінансування, аби відремонтувати аварійний дах.

«У нас будинок 5-поверховий, і торік нам зробили дах над одним під’їздом за програмою співфінансування. Тоді ж вирішили подати ще заявку, аби доробити покрівлю над 2, 3 та 4 під’їздами. Бо в нас була критична ситуація. Дах протікав — і не рятували латки. Зараз нам усе вже зробили. Роботами ми задоволені. Бригада працювала щодня до ночі. Зробили все оперативно, якісно!» — розповіла голова правління ОСББ «Пушкіна, 31-Б» Ольга Чичинська.

За ці роботи мешканці сплатили близько 250 тис. грн. Решту суми у понад 750 тис. грн – виділили з міського бюджету.

Ще один ремонт за програмою співфінансування виконали в ОСББ «Миру-7». Там оновили сантехнічні системи – труби холодного водопостачання. 

«Ми сплатили за роботи 75 тисяч грн. Решту було виділено з міського бюджету. Повну б суму ми навряд потягнули. Чудова програма. Ми постійно беремо участь. І на наступний рік мріємо відремонтувати систему опалення», — розповіла заступниця голови правління ОСББ «Миру-7» Наталія Рижкова. 

Цьогоріч департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради отримав рекордну кількість заявок на програму співфінансування за всю історію її існування — 591.

«На сьогодні ми вже реалізували 85 заявок за програмою співфінансування. З них 18 — покрівлі, 24 — електромережі, 26 – сантехсистеми, 1 — ремонт укриття, 16 — ліфтове обладнання (з них 3 – це поточний ремонт і 13 – капітальний). На останній вид робіт ми покриваємо 90 % від суми. Усього 10 % платять мешканці. Станом на сьогодні у роботі 117 заявок», — розповів директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко, який 14 червня є черговим по місту.

Він також нагадав, що з 17 червня стартують курси підвищення кваліфікації з управління багатоквартирним будинком. Вже на першій лекції голови правління ОСББ та ЖБК зможуть дізнатися про міські та державні програми для своїх будинків. Зокрема, і як правильно подаватись на програму співфінансування. 

Записатися на курси підвищення кваліфікації для голів правління ОСББ/ЖБК можна через гугл-форму: https://forms.gle/w3TMfs5bvmuPxLzK6 або телефоном: 063-340-94-77.