Здоровим бути просто і приємно – Сергій Куршаков

13.01.2020 14:21   -
Автор:

Сергій Куршаков – ветеран війни на Донбасі, підприємець, волонтер, керівник Центру реабілітації «Залишайся здоровим» дав інтерв’ю у програмі «Фреш» з Юлією Сиротою – відповідне відео з’явилося на сайті Youtube.
Сергій із власного досвіду знає про всі труднощі і секрети реабілітації – у 2015 році, під час бойових дій в зоні проведення АТО, від вибуху гранати він отримав важкі поранення рук і ніг. Тепер Сергій має групу з інвалідності, але його мета – позбутися статусу інваліда!
«Після поранення, лежачи у лікарняному ліжку, – розповів Сергій – поставив собі питання, чи зможу я бігати і пірнати з аквалангом; лікарі сказали, що все залежить від мене самого і відтоді я почав активно працювати над своїм здоров’ям».
Зараз Сергій виглядає цілком здоровим і життєрадісним чоловіком. За його словами, він багато бігає, їздить на велосипеді і плаває – все це тримає його у формі і дозволяє все більше відновлюватись після поранення.
Головне для реабілітації, переконаний Сергій – це власне бажання, цілеспрямованість. Проблема багатьох ветеранів, на його думку, полягає в тому, що вони здаються після повернення з війни чи після поранення. Але, окрім них самих їм ніхто не допоможе – впевнений Сергій.

Власне, життєве кредо Сергія – здоров’я залежить від нас самих, а тому, ніколи не варто опускати руки, треба вести активний спосіб життя, звертатися до лікарів-професіоналів, якщо виникає така потреба, і більше спілкуватися з людьми. Загалом, Сергій переконаний, що вести здоровий спосіб життя – це не лише корисно, але й приємно.
Основні поради від Сергія для збереження здоров’я – побільше рухатись, побільше пити води і вживати корисну їжу.

Окремо слід відзначити, що Сергій робить велику роботу по реабілітації ветеранів, допомагаючи їм повернутися до нормального життя. Зараз Сергій очолює Центр реабілітації «Залишайся здоровим», а перед цим через його центр реабілітації «Допоможи собі сам» пройшли десятки ветеранів і членів їх сімей, отримавши потрібну допомогу і підтримку.
Днепр. Главное