Верховна рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків з річною відстрочкою від мобілізації

26.02.2024 08:12   -

Комітет з нацбезпеки і оборони висловив підтримку законопроекту щодо демобілізації строковиків в Україні. Про це повідомляє “Дніпро Оперативний“.

В тексті рішення комітету пишуть, що після обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити цей законопроект до порядку денного 11-ї сесії. Щодо законопроекту (№ 11035), після першого читання, Комітет рекомендує його прийняти за основу та в цілому.

Окрім того, Комітет рекомендує врахувати пропозицію щодо термінів, протягом яких відпущених строковиків не можна призвати знову на військову службу.

Зазначено, що військовослужбовці строкової служби, які закінчили службу під час воєнного стану чи військовий термін яких продовжено, звільняються в запас. Такі особи не можуть бути призвані на службу протягом дванадцяти місяців з моменту звільнення, якщо вони не виражають бажання продовжити військову службу.

Верховна Рада підтримала законопроект щодо демобілізації строковиків, 319 депутатів проголосували “за”.

«Підтримали ініціативу Президента про негайне звільнення строковиків. Вітаю. Дуже очікуване рішення. Тепер чекаємо рішення», – написав голова фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді України Давід Арахамія.