Верховна Рада дозволила штрафи за перебування без маски в громадських місцях

08.11.2020 14:45   -

Відтепер поліція має право накладати штрафи на тих осіб, що нехтують засобами індивідуального захисту в громадських місцях – транпорті, закладах і установах, – повідомляє ВВС.

За зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосувало 262 депутати Верховної Ради 6 листопада.

Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, — тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян“, – сказано у змінах до закону.

сума штрафу порівняно з тими, що накладали раніше в розмірі 17 000 гривень, невелика – від 170 до 250 грн. Але отримати такий штраф все одно не приємно, тим більше, що доведеться мати справи з поліцією. Окрім поліції право накладати штрафи отримали працівники епідемічного контролю та представники органів місцевого самоврядування.

Заступник голови ВР Руслан Стефанчук пообіцяв, що вимога закону стосуватиметься усіх громадян і навідь народних депутатів.

Народні депутати, які будуть в залі Верховної Ради без масок, демонструють або впертість або зверхність до щойно прийнятого закону або відсутність інстинкту самозбреження, – заявив заступник голови Верховної Ради. – Тому я дуже прошу застосовувати до них засоби адміністративного впливу“, – сказав Стефанчук.

Руслан Стефанчук пояснив, чому орендує квартиру в тещі | Новини  Хмельницького "Є" | ye.ua