Великобританія хоче озброїти Україну ракетами для знищення “русского военного корабля”

03.04.2022 11:16   -

Велика Британія наполягає на озброєнні України протикорабельними ракетами для захисту від російських військових кораблів й звільнення прибережних міст, які зазнають обстрілів з моря, повідомляє The Times.

Британія наполягає на тому, щоб озброїти Україну протикорабельними ракетами, які потоплять російські військові кораблі. Це також унеможливить обстріли прибережних міст з моря. Видання пише, що Джонсон заявив міністрам про бажання закупити зброю і надати Україні, аби не допустити наступу московитів на Одесу.

Раніше повідомлялося, що влада Британії думає над тим, щоб надати Україні ще зброї, оскільки характер розв’язаної Московією війни змінився.

За словами Джонсона, британські протитанкові ракети вже були використані при обороні Києва.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив міністрам, що він хоче поставити зброю, щоб запобігти наступу російських окупантів на Одесу, так само як британські протитанкові ракети були використані, щоб зупинити зусилля Путіна щодо захоплення Києва.

“Ми очікували, що ця масова колона танків пройде дуже рівним ландшафтом і що Київ буде взято за три дні. NLAWs [легкі протитанкові знаряддя нового покоління] зупинили це”, – заявило високопоставлене джерело в уряді.