Великобританія заявила, що Китай, Росія та Іран поширюють неправдиву інформацію про епідемію коронавірусу

06.04.2020 09:32   -
Автор:

Британський парламент засудив інформаційну політику Китаю та РФ, відзначивши, що ці країни приховують або поширюють неправдиву інформацію, повідомляє UA.NEWS.
На думку парламентарів, Китай із самого початку надавав недостовірні дані, приховував інформацію, що стосується вірусу і методів його лікування.
Наприклад, ВООЗ ще 14 січня, скориставшись інформацією від китайських експертів, заявила, що коронавірус не передається від людини до людини. Також парламентарі засуджують поведінку китайської влади стосовно лікаря Лі Веньляна, що вперше почав звертати увагу на поширення нового вірусу – влада вжила до нього адміністративних заходів за поширення чуток і не відреагувала на попередження.
Британські експерти вважають, що схожим чином, замовчуючи інформацію чи спотворюючи її, діють і деякі інші країни – Росія та Іран. Подібна інформаційна політика призводить до того, що вірус продовжує забирати людські життя.
Раніше вже повідомляли, що значна частка рейкових новин та маніпулятивної інформації щодо епідемії надходить із Росії, що через дискредитацію карантинних заходів намагається підірвати політичну стабільність інших країн.
Сериалы» в несколько сезонов: самые распространенные фейки ...