«Велика сімка» попередила РФ про колективні санкції у разі подальшої військової агресії проти України

14.02.2022 15:38   -

Міністри фінансів країн «Великої сімки» попередили, що готові завдати колективними санкціями масштабних та негайних наслідків для російської економіки у разі подальшої військової агресії проти України, – йдеться у їхній спільній заяві.

 Пріоритетом країн G7 є деескалація ситуації в Україні.

«Ми готові колективно запровадити економічні та фінансові санкції, які матимуть масштабні та негайні наслідки для російської економіки», – сказано у заяві.

“Тривале нарощування російської військової могутності біля кордонів України викликає серйозне занепокоєння. Ми, міністри фінансів G7, підкреслюємо нашу готовність діяти швидко і рішуче для підтримки української економіки, а також підтримуємо зусилля з термінового визначення дипломатичного шляху до деескалації”, – зазначили міністри фінансів.

Також повідомляється, що “будь-яка подальша воєнна агресія з боку Росії проти України буде зустрінута швидкою, скоординованою і потужною відповіддю”.

За їхньою заявою, країни “Групи семи” продовжують ретельно стежити за ситуацією і готові “скоординовано” надати подальшу економічну та фінансову підтримку Україні.

G7, або «Велика сімка» – міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада).

Раніше стало відомо, що Європейський союз вже підготував пакет жорстких санкцій проти Росії.