«Велике будівництво» Зеленського перетворюється на «великий пшик»

05.07.2020 19:48   -

У сюжеті проєкту ДніпроTalk журналісти розповіли про те, що обіцяне «слугами народу» «велике будівництво» поступово перетворилося на спосіб відмивання грошей та появу нових недобудов.

Зокрема, в сюжеті повідомляється, що згідно із презентованими владою планами, у Дніпропетровській області мав відбутися капітальний ремонт 5 шкіл, втім, у жодній з них роботи не завершені.

У школі в Перещепино реконструкцію досі не завершено, а діти вимушені були навчатися у жахливих умовах – роздягальня і вчительська, наприклад, знаходяться в одному приміщенні. Не зважаючи на те, що на ремонт школи в Перещепино було виділено більше 90 млн гривень, до завершення реконструкції ще дуже далеко. Проблема в тому, що з березня роботи з реконструкції тут фактично припинились. У школі не завершені будівництво столової, спортивної та актової зал, ряду кабінетів.

Підрядник пояснює зупинку робіт карантином – ніби, не було змоги підвозу робітників на об’єкт. Втім, навіть після послаблення карантину, роботи поновлені не були. Більше того, наразі був проведений новий тендер на суму у майже 29 мільйонів гривень на завершення реконструкції перещепинської школи. Чому не виконав роботи перший підрядник і куди зникли 90 млн – велике питання.

Подібна ситуація спостерігається і на інших об’єктах «великого будівництва”.

Більше детально – у сюжеті.