Вчителі отримають ноутбуки за державний кошт, – виділено майже мільярд гривень

23.07.2021 11:09   -

Для педагогів області державним та місцевим коштом закуповують ноутбуки. Нові гаджети надійдуть до 309 міських та сільських шкіл. Загалом їх отримають майже 5,3 тис вчителів, – повідомляє ДніпроОДА.

«Якщо раніше неможливо було уявити вчителя без указки, то сьогодні – без ноутбука. У пандемію дистанційне навчання – ледве не єдина форма організації освітнього процесу. Тому держава виділила субвенцію на забезпечення педагогів новими гаджетами. Наша область отримала понад 80 млн грн», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

До закупівлі ноутбуків долучаться і громади, додав він. Доля місцевих коштів у співфінансуванні – від 10 до 30%. Все залежить від кількості населення території.

У першу чергу гаджетами забезпечуватимуть вчителів опорних закладів та шкіл, в яких понад 100 учнів. Найбільше їх надійде до Дніпра, Кривого Рогу, Апостолівської, Верхньодніпровської, Синельниківської, Іларіонівської, Солонянської громад.

«Для педагогів нашого опорного закладу та 3-х філій придбають 44 ноутбуки. До держсубвенції громада додала 88 тис грн, – розповіла начальниця відділу освіти Святовасилівської громади Ксенія Майтала. – Із власним гаджетом на «дистанційці» вчитель матиме змогу працювати і в школі, і вдома. На уроці в класі – додати більше творчості. А для учнів стануть доступними презентації та перегляди навчальних фільмів». 

Загалом держава виділила 980 млн грн на придбання ноутбуків для українських вчителів.