Важлива інформація для українського туриста

06.05.2021 11:17   -

Уряд Єгипту ухвалив рішення на два тижні закрити торговельні центри, ресторани і магазини. Крім того, з 12 по 16 травня будуть закриті пляжі і парки, заявив прем’єр-міністр Єгипту Мостафа Мадбулі, – повідомляє Reuters.

Нові обмеження діятимуть з четверга, 6 травня. Також заборонені масові зібрання і концерти.

Нагадаємо, з 15 травня Туреччина послаблює правила в’їзду в країну для українців. Зокрема, українцям дозволять в’їжджати до Туреччини без ПЛР-тесту на коронавірус.

«На основі результатів спостережень за перебігом поширення коронавірусу в різних країнах повідомляємо та просимо забезпечити з 15 травня 2021 року скасування вимоги щодо надання негативних результатів ПЛР-тестів від осіб, які прибувають до Туреччини наземним, морським чи повітряним шляхом з країн: Гонконг, Китай, Тайвань, В’єтнам, Австралія, Нова Зеландія, Сінгапур, Таїланд, Південна Корея, Ізраїль, Японія, Велика Британія, Латвія, Люксембург, Україна, Естонія», – цитує видання Hürriyet текст документа.

Тим часом Польща ухвалила рішення відправляти на тижневий карантин всіх, хто прибув з Південної Африки, Індії та Бразилії навіть за наявності у них негативного тесту на коронавірус.

Україна також закрила в’їзд для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Такі обмеження будуть діяти до кінця карантину. Раніше США, Німеччина, Франція, Італія, Бельгія, Австралія та низка інших країн також заборонили в’їзд особам, які приїжджають з Індії, де наразі масово поширюється коронавірус.

В країні вже офіційно підтвердили більше 18,7 мільйона заражень коронавірусом та 208 330 смертей внаслідок нього. Останнім часом в країні фіксуються рекордні добові прирости захворюваності. Зокрема, протягом 29 квітня в країні підтвердили 386 888 нових заражень коронавірусом.

Міністри туризму країн G20 заявили, що перспективи туристичного сектора, спустошеного задля блокування пандемії, залишаються “вкрай невизначеними”. Вони мають намір підтримати ідею безпечної мобільності. Зокрема, ініціативу цифрового зеленого сертифікату Європейського союзу. У цьому документі буде зазначено, що носій був повністю вакцинованим, має імунітет або нещодавно отримав негативний результат, – повідомляє Bloomberg.

Вже з другої половини травня почне діяти “зелений паспорт”, який дозволить подорожі між регіонами Італії, заявив прем’єр Італії Маріо Драгі після зустрічі міністрів туризму Групи двадцяти, – повідомляє  ANSA.

Відповідно до нового рішення ізраїльської влади, Україна опинилася в списку країн, з території яких повністю заборонено в’їзд до Ізраїлю, – йдеться на сторінці Посольства України в Державі Ізраїль.

«Згідно з рішенням компетентних органів Держави Ізраїль, з 4.05.2021 в країну забороняється в’їзд іноземців з території України (у т.ч. громадян України), Ефіопії, ПАР, Індії, Мексики та Туреччини. Крім того, ізраїльською стороною скасовано спеціальні дозволи, видані компетентними органами ДІ для в’їзду в країну до 01.05.2021. Для оформлення нового дозволу заявник має повторно звернутися до компетентних органів ДІ», – йдеться в повідомленні.