Ватикан планує надати гуманітарну допомогу Дніпропетровщині

23.02.2016 17:00   -
Автор:

Теплі речі, предмети гігієни, витратні матеріалі та обладнання для лікарень. За час проведення АТО Дніпропетровщина отримала тонни гуманітарної допомоги від різних країн світу. Підтримати прифронтову область збирається й Ватикан.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Найвищий дипломатичний представник Святого Престолу Архієпископ Клаудіо Гуджеротті зустрівся з керівництвом Дніпропетровської ОДА. Він прагнув дізнатися, яка допомога потрібна переселенцям та атошникам саме зараз.
«Дніпропетровщина – прифронтова область. З початку АТО ми прийняли тисячі переселенців та поранених бійців. Впоратися з великою хвилею людей, які потребували негайної підтримки, нам допомогли закордонні партнери. Ми отримували гуманітарку від Німеччини, Литви, США та інших країн. Проте й зараз є потреба у теплих речах, предметах гігієни, обладнанні для лікарень», – зазначив перший заступник голови ОДА Олег Кужман.
За словами Архієпископа Клаудіо Гуджеротті гуманітарна допомога людям, які переживають важкі часи, першочергова для Папи Римського.
«Моя поїздка – не просто візит-знайомство. У мене є чітка мета. Папа мене відправив сюди, щоб дізнатися про ситуацію. Я розповім йому про побачене. І тоді він прийме рішення, як саме допомогти людям, які зараз страждають, – сказав Клаудіо Гуджеротті. – Хочу запевнити: ви не одні. Можете повністю розраховувати на допомогу Святого Престолу».