Вадим Рабинович очолює список маніпуляторів, – дослідження

17.05.2018 19:30   -
Автор:

Найчастіше маніпулював інформацією Вадим Рабінович, найчастіше брехав – Міхеіл Саакашвілі, найчастіше перебільшував – Олег Тягнибок, найчастіше казав правду – Володимир Гройсман. Це результати моніторингу висловлювань українських топ-політиків за перший квартал 2018 року від VoxCheck. За три місяці аналітики та волонтери проекту перевірили 637 фактологічних тверджень політиків з їхніх виступів на телебаченні, дописів у блогах та на Facebook-сторінках, а також на офіційних веб-сайтах партій.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “УП“.
Вадим Рабінович, лідер партії “За життя” та депутат Верховної Ради, з початку року жодного разу не випав з трійки лідерів Рейтингу маніпуляторів та брехунів. У березневому рейтингу він опинився на другому місці після Олега Ляшка за дефіцитом правди в промовах.
Загалом за перший квартал Рабінович на першому місці: за три місяці моніторингу аналітики VoxCheck знайшли лише 13% правди в його виступах. Решта – брехня, маніпуляції та перебільшення, плюс невеличкий відсоток обмовок та тверджень, по яких нам не вдалося поставити вердикт.
Читайте також: Вадим Рабинович прогулял все заседания Рады в апреле
Рабінович веде щотижневу програму “Кто кому Рабинович” на “112 каналі”, часто з’являється в ефірах того ж каналу та NewsOne. Для своєї програми він завжди має кілька сторінок заготовленого тексту, з яких в ефірі зачитує різного роду дані.
Улюбленими темами Рабіновича протягом першого кварталу були співпраця МВФ з Україною, зовнішня торгівля та різного роду міжнародні рейтинги – Doing Business, Heritage Foundation або Transparency International.
Більше 90% висловлювань Рабіновича мали негативну конотацію: політик критикував владу і для цього вибирав такі факти, які б ілюстрували її провали. Більшість його цитат були некоректними: або дані неправильні, або неправильне трактування статистики.
Читайте також: Партию Рабиновича на Днепропетровщине возглавила бывшая “регионалка”