В Україні можуть заборонити документи у паперовій формі

18.09.2019 16:00   -
Автор:

Міністр кабінету міністрів України Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook повідомив, що у Кабінеті міністрів пропонують заборонити подачу документів у паперовій формі на конкурси на державні посади чи для прийому на роботу, повідомляє “Погляд“.
«Ми хочемо заборонити подачу документів на прийом на роботу чи на конкурси у паперовій формі. Цей захід може здатися занадто суворим. Але, по-перше, нам потрібно прищеплювати цифрову грамотність держслужбовцям. По-друге, декларації до НАЗК в електронному вигляді й так всі подають, ЕЦП у всіх є», — повідомив Дубілет.
Також уряд планує скасувати необхідність подачі копії дипломів, паспортів та автобіографій. Також там планують скасувати необхідність ведення трудової книжки.
В електронну форму планують перевести всі документи, пов’язані з робочим процесом (наприклад заяви про відпустку, відрядження тощо), архіви, а також створити реєстр держслужбовців.
На думку Дубілета реалізувати зміни вдасться за 6-9 місяців.
“Для цього нам доведеться поміняти кілька законів і постанов, а також впровадити правильне ІТ. Само собою, з особливою увагою до кібербезпеки”,- зауважив він.