В Україну завезли соуси з токсичною бацилою: що потрібно знати
В Україну завезли соуси з небезпечною бактерію, що може викликати симптоми, такі як діарея та блювання. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
Соуси виготовлені компанією Lekkerkerker Food, яка знаходиться у Нідерландах. У харчових добавках виявили Bacillus cereus, яка дуже токсична та небезпечна для здоров’я.
В Україні продукція мала потрапити на прилавки магазинів Харківської області. Українців просять повідомляти, якщо вони побачили такий товар у торгових точках, і закликають не вживати сирний соус (Cheese Dip) цього виробника.
Що відомо про небезпечну бактерію
Bacillus cereus – це вид грампозитивних, спороутворюючих ґрунтових бактерій. Вони викликають токсикоінфекцію у людини. Інкубаційний період триває від 1 до 12 години.
Зазвичай інфекція потрапляє в організм за вживанням гамбургерів, сирого та смаженого рису. Викликає харчові токсикоінфекції у людини (включаючи блювотний та діарейний синдром), продукує ентеротоксини.
Лікується ця інфекція регідраційною терапією.
За матеріалами Наше місто.