В Україну прибув офіційний представник ВООЗ

14.12.2020 09:37   -

13 грудня в Україну з офіційним візитом прибув доктор Ганс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), – повідомляється на сторінці ВООЗ у Фейсбук.

В аеропорту пана Клюге зустрічав Віктор Ляшко, заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України.

Метою офіційного візиту представника організації є моніторинг медичної системи України та розгляд питань, що стосуються заходів з подолання епідемії коронавірусу.

Протягом наступних декількох днів доктор Клюге зустрінеться з представниками уряду, ООН, партнерами з розвитку та представниками гуманітарних організацій. Також директор Європейського регіонального бюро ВООЗ зустрінеться з медпрацівниками, які знаходяться на передовій у боротьбі з пандемією COVID-19, та відвідає лабораторний центр, де проводять тестування на COVID-19. На порядку денному — реагування на пандемію COVID-19 в Україні, вакцинація та трансформація системи охорони здоров’я“, – повідомила ВООЗ.

Нагадаємо, що Україна планує почати вакцинацію проти коронавірусу на початку лютого. До того часу МОЗ планує закупити 32 мільйони доз, а ще 8 мільйонів планує отримати в рамках міжнародної ініціативи COVAX. Віктор ляшко повідомив 12 грудня про те, що уряд уже подав заявку на отримання вакцин і отримав позитивну відповідь.

Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін’єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни“, – повідомив Віктор Ляшко.