В українських школах введуть контрактну систему

29.08.2018 10:15   -
Автор:

Голова Міністерства освіти і науки України Лілія Гриневич запропонувала перевести на контрактну форму всіх українських вчителів і директорів шкіл пенсійного віку, передає Politeka.
Так, розповіла міністр, у законопроекті “Про загальну середню освіту”, який відомство готується внести на розгляд парламенту, передбачений пункт про переведення всіх працівників сфери освіти пенсійного віку на контрактну форму. Відзначимо, що дана ініціатива буде поширюватися як на вчителів, так і на директорів шкіл.
“Це означає, що з ними кожен раз будуть переукладати контракт”, — пояснила Гриневич.
При цьому міністр запевнила, що контрактна система роботи для співробітників пенсійного віку дозволить більш ефективно вирішувати кадрові питання в українських школах.
“Є старші викладачі-пенсіонери, які в 70 активно працюють, а є такі, які вже не здатні працювати…Тоді вони відпрацювали контракт — і далі можуть не продовжити”, — розповіла Гриневич. Також вона уточнила, що всі умови роботи будуть прописуватися в контракті.
“Якщо педагог може пропускати уроки, бути на заняттях бездіяльним, є прояви знущання над дітьми — є підстави розірвати контракт”, — попередила Гриневич. В той же час тривалість контракту буде визначатися директором школи, додала міністр.
“Тривалість контракту — на розсуд директора школи. Може бути на рік, а може, на 5. Він бачить, як учитель працює”, — впевнена Гриневич.