В Україні законодавчо спростили виробництво біопалива

21.10.2021 18:00   -

Верховна Рада ухвалила низку законопроєктів, які стосуються енергоефективності. Також планується стимулювати виробництво біопалива, – повідомляє пресслужба парламенту.

282 голосами було проголосовано за закон про енергоефективність. Він має на меті виконання обов’язків України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

Закон передбачає встановлення показника щорічного зниження споживання енергії, а також створює вимоги для екодизайну енергоспоживчих продуктів і послуг. Окремо прописані вимоги і до енергоефективності будівель, які купують або беруть в оренду органи державної та місцевої влади.

За даними авторів закону, документ має стимули для зростання ВВП, а також створення близько мільйона робочих місць.

Ще один закон стосується розвитку виробництва альтернативних видів палива, а саме – біометану. Документ встановлює, що біометан — це біогаз, який відповідає необхідним характеристиками природного газу і може використовуватися газотранспортною системою. Також повинен бути запущений реєстр біометану. Потенціал виробництва біометану в Україні становить близько 8 млрд куб. м на рік, що покриє 25% внутрішнього споживання газу.