В Україні відкрито вже 30 проваджень за підробку COVID-сертифікатів

10.09.2021 06:25   -

В Україні правоохоронні органи відкрили вже 30 справ за підробку сертифікатів про вакцинацію. А в майбутньому уряд ініціює законопроєкт, який дуже сильно посилить відповідальність за фальсифікацію таких документів, – заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі програми «Право на владу».

«Що стосується підробок. Зараз вже 30 кримінальних проваджень є по тих випадках, коли було зафіксовано підробку документів або сертифіката про вакцинацію» – розповів він.

Кузін додав, що покарання за підробку сертифікатів вакцинації планується посилити. Український уряд вже розробляє відповідний законопроєкт.

Нагадаємо, що ще 19 серпня президент України підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо посилення відповідальності за підробку сертифікатів і довідок про вакцинацію. В Україні за підробку сертифіката про вакцинацію можна отримати від 3 до 5 років в’язниці. При цьому кримінальна відповідальність загрожує і власникам таких документів – за використання підробок в Україні передбачено покарання – від 850 гривень штрафу до 2 років за гратами.