В Україні подорожчає мобільний зв`язок

02.01.2019 14:00   -
Автор:

Київстар припиняє дію дешевих тарифних планів, а lifecell підвищує плату за послуги. Vodafone поки що не планує підвищувати абонплату абонентам, так як незабаром уже піднімав тарифи.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «Твоє Місто».
Київстар
Так, з 15 січня до 15 лютого Київстар припинить дію 13 тарифних планів, ідеться на офіційному сайті оператора. Як пояснюють у компанії, таке рішення зумовлене невигідними та неактуальними для клієнтів умовами. Про зміни користувачів повідомлятимуть щонайменше за 7 днів до нововведення.
«Абоненти матимуть можливість ознайомитися із запропонованим пакетом послуг у новому тарифному плані і, якщо він їм не підійде, самостійно обрати будь-який актуальний тарифний план та перейти на нові умови обслуговування. Лише тим абонентам, які до зазначеного у SMS-повідомленні часу не зроблять свій вибір самостійно, буде запропонований тарифний план з урахуванням їхнього профілю використання послуг, щоб нові умови відповідали актуальним потребам», – кажуть в компанії.
З 15 січня дію припиняють наступні тарифні плани: XXL, Базовий, Безлім + Київстар, Класичний, Комфорт, Комфорт+, Ультра Комфорт, Вільний Київстар, Вільний Київстар 35, Вільний смартфон, Тариф 29, 5+0 Новий!, Київстар 3G Онлайн 2017.
Оператор обіцяє, що в нових тарифних планах абоненти отримають безлім для дзвінків на номери усередині мережі Київстар замість обмеженого пакета хвилин; від 30 до 300 нетарифікованих хвилин для дзвінків на номери інших мобільних операторів замість оплати за кожну хвилину такого дзвінка; можливість телефонувати на міські номери за тарифами від 0,3 грн/хв. Для користувачів мобільним інтернетом кількість мегабайтів у їхніх тарифах збільшиться у середньому у 1,5 рази.
У Київстарі нагадують, що навіть після автоматичної заміни тарифу користувач може будь-коли змінити його на один із актуальних тарифів. Крім того, з 1 січня частина тарифних планів подорожчала на 9%.
Lifecell
Цей оператор у грудні підвищив вартість понад половини чинних тарифів і перевів низку абонентів на нові вищі тарифи, передає «Економічна правда». Ціни на послуги зросли на 25-30 грн, лише в деяких тарифах – на 40-75. У Lifecell наголошують, що це перше підвищення цін за минулі два роки і воно зумовлене ​​загальними економічними факторами.
Так, тарифний план «Абсолютна свобода» подорожчав з 85 до 115 грн, «Лайфхак» – з 99 грн до 175 грн, у тарифі «Хайп» – з 85 грн до 100 грн, «Дзвінки всім» – з 50 грн до 80 грн. При цьому в деяких тарифних планах разом зі зростанням тарифів зростає обсяг додаткових послуг.
До 31 січня 2019 року абонент може безкоштовно перейти на будь-який інший тариф, відкритий для підключення. Після 25 січня вартість переходу на інший тарифний план буде становити 50 грн.
Vodafone Україна
У відповіді на інформаційний запит в компанії повідомили, що не планують вносити зміни у свої тарифні плани найближчим часом. Проте оператор ще восени скасував низку дешевих тарифів у лінійці Vodafone Red, а до того ж знімає оплату з користувачів не за місяць користування послугою, а за 4 тижня.