В Україні майже 3 тисячі авто позбавлять реєстрації

08.06.2018 11:00   -
Автор:

В Україні анулюють реєстрацію 2,8 тис. автомобілів Volkswagen Golf Sportwagen (Variant).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «Обозреватель».
Мова йде про машини з дизельними двигунами, які були перенаправлені в Україну після «дизельгейта» в США. Зокрема, в Головному сервісному центрі МВС заявили, що в сертифікатах відповідності на Golf Sportwagen були виявлені неточності, через які вони є недійсними.
На підставі цих фактів буде анульована реєстрація всієї партії автомобілів Volkswagen Golf Sportwagen. Відбудеться це вже найближчим часом.
Після цього буде можлива їх повторна реєстрація в територіальних сервісних центрах МВС, але вже при наявності повного пакету документів і дійсного сертифіката відповідності.
У прес-службі «Порше Україна», яка займалася постачанням, сертифікацією і продажем цих автомобілів, заявили, що з їхнього боку могли бути порушені процедури в процесі оформлення сертифіката на машини. При цьому в компанії підкреслюють, що невідповідності не торкалися норми викидів.
В «Порше Україна» також запевнили, що ведуть переговори з державними органами з метою прийти до рішення, яке буде максимально комфортним для клієнтів. У компанії також пообіцяли зробити все, щоб клієнти не постраждали, проте конкретних механізмів не озвучили.
Нагадаємо, що автомобілі Golf Sportwagen продавалися в Україні по 18 тис. доларів, в той час як схожі моделі Volkswagen коштували вдвічі дорожче – близько 40 тис. доларів.