В Україні через обстріл РФ без електроенергії залишилася частина жителів семи областей

02.09.2023 16:04   -

В Україні 2 вересня через обстріл без електроенергії залишилося 2 тис. споживачів у Харківській області. Також електроенергії немає у мешканців Донецької, Запорізької, Сумської, Херсонської, Чернігівської та Дніпропетровської областей.

Про це йдеться у повідомленні міністерства енергетики. “Продовжується ворожий терор прифронтових і прикордонних з Росією областей. У Харківській області через ворожі обстріли пошкоджено лінію електропередачі 110 кВ, що призвело до знеструмлення майже 10 тисяч споживачів. Ремонт розпочнеться при припиненні бойових дій в районі”, – зазначають у повідомленні.

На Донеччині ремонтні бригади чекають на дозвіл військових, щоб розпочати відновлення пошкоджених внаслідок вчорашніх обстрілів двох повітряних ліній 330 кВ. Залишається також знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Чернігівській та Дніпропетровській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Вночі на Дніпропетровщині через негоду знеструмлювалося 33 тисячі споживачів у 140 населених пунктах. Практично всіх вдалося загоїти резервними лініями. Вранці залишаються без світла через погодні умови близько 5 тисяч споживачів у Сумській та Полтавській областях.

У Миколаївській області короткочасно знеструмлювалися дві лінії 150 кВ, що призвело до розвантаження двох ВЕС. Продовжується огляд мереж для з’ясування причин вимкнення ліній. У Херсоні енергетики загоїли 140 споживачів, знеструмлених після підтоплення. Залишаються знеструмленими близько 9,6 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи уповільнені через обстріли.

За матеріалами OBOZREVATEL..