В середу облрада голосуватиме за визнання ЛНР і ДНР терористичними організаціями

24.04.2015 13:22   -
Автор:

Чергова сесія Дніпропетровської облради розгляне питання про визнання ЛНР і ДНР терористичними організаціями, а Росію державою-агресором.
Про це стало відомо у п’ятницю, 24 квітня, під час засідання президії облради, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу депутата Владислава Романова.
Він запропонував внести на розгляд чергової сесії, яка має відбутися 29 квітня, звернення облради до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ОБСЄ, ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а ДНР і ЛНР – терористичними організаціями. Ця пропозиція була підтримана на засіданні президії облради.
В зверненні депутати закликають міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України та окупації її території Росією.
«Від початку агресії наприкінці лютого 2014 року Російська Федерація систематично порушує загальновизнані норми міжнародного права, права людини, в тому числі право на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій території Донбасу.
Цинізм кремлівської агресії, яка включає активну підтримку терористів на державному рівні, перетворює вбивство безневинних мирних громадян на звичне повсякденне явище. Дніпропетровська обласна рада закликає міжнародних партнерів України визнати Російську Федерацію державою-агресором, що всебічно підтримує тероризм та блокує діяльність Ради Безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку, а так звані “ДНР” і “ЛНР” визнати терористичними організаціями», – говориться в тексті звернення.