В результаті обстрілу терористів на Донбасі загинув український воїн

30.09.2021 11:00   -

Прес-служба ООС повідомила, що внаслідок ворожих обстрілів вранці 30 вересня один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям.

Протягом минулої доби, 29 вересня, проросійські терористи 7 разів порушили режим припинення вогню.

В районі ЗОЛОТОГО-4 противник вів прицільний вогонь з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту ПІСКИ російські найманці обстріляли наші позиції застосувавши ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Поблизу ШУМІВ ворог здійснив прицільний обстріл з ручних протитанкових гранатометів. В напрямку ЛЕБЕДИНСЬКОГО окупанти чотири рази вели щільний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї“, – йдеться у повідомленні.

Від початку доби, 30 вересня, російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, 1 раз застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Так, Біля Новотошківського ворожі збройні формування здійснили прицільний обстріл позицій наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Кам’янки окупанти вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. В бік населеного пункту Попасна найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

На вогневі дії противника наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, чим змусили ворога припинити обстріли.