В Офісі Президента є зрадники – Юрій Бутусов

19.08.2020 14:31   -

Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію стосовно того, що затримання «вагнерівських найманців» у Мінську 29 липня цього року було пов’язане зі спецоперацією СБУ. Вірніше, затримання найманців білоруським КДБ було втручанням у операцію українських спецслужб і завадило арешту бойовиків в Україні.

«Предательство на самом верху: президент Зеленский уволил начальника ГУР МО Бурбу за требование расследовать провал операции по захвату “вагнеровцев”, отложенной главой ОП Ермаком», – так оцінює зрив операції журналіст.

Саме українські спецслужби організували подорож на «роботу» найманців і план передбачав екстрену посадку літака Мінськ-Стамбул в Україні, під час якої бойовиків і мали затримати. Втім, операцію перенесли, а бойовики (за дивним збігом обставин), на рейс не прийшли.

«25 июля на рейс Минск-Стамбул не явилось сразу 33 зарегистрированных пассажира. Они заселились в один из санаториев с приказом ждать нового вылета… Вылет был назначен на 30 июля. Однако 29 июля спецслужбы Беларуси внезапно задержали всю группу накануне вылета. Действовавший на тот момент президент Лукашенко заявил, что цель группы – участие в массовых беспорядках на выборах в Беларуси 9 августа».

Затримання ''вагнерівців'' мало бути українською операцією, яка ...

Причиною провалу спецоперації українських спецслужб, за переконанням Бутусова, був витік секретної інформації безпосередньо з Офісу Президента чи апарату РНБО України. Саме голова ОП Єрмак наполягав на перенесенні операції по затриманню бойовиків, що унеможливило їх арешт.

«Цель сорванной операции украинских спецслужб сегодня можно назвать. Более года назад была начата операция по розыску и задержанию 28 террористов, проживающих в РФ, с целью обеспечить правосудие и пополнить «обменный фонд» для проведения обмена пленными, который блокирует Россия.  В составе группы планировали задержать – двух террористов, причастных к уничтожению «Боинга» МН-17 под Торезом; одного террориста, причастного к уничтожению Ил-76 в Луганском аэропорту; одного террориста, причастного к уничтожению АН-26 близ Луганска. 9 террористов из 28 были гражданами Украины, и использовали украинские паспорта. 11 человек из группы уже находились в базе розыска «Миротворец», – пише Бутусов.

Причина провалу операції Бутусовим називається прямо – оточення президента Зеленського спровокувало витік секретної інформації, в результаті чого терористи не летіли запланованим рейсом, були затримані білоруськими спецслужбами і зрештою видані назад до РФ.

«Причиной провала захвата террористов является прежде всего незапланированный перенос сроков вылета террористов. Решение принято главой ОП Ермаком и одобрено президентом Зеленским. Мотивы Ермака сорвать операцию он озвучил сам – Ермак не хочет испортить свои отношения с Козаком – помощником  Путина», – зауважує Бутусов і вимагає повноцінного розслідування справи, що стосується питань національної безпеки і державної зради.

На підтвердження своїх звинувачень Юрій Бутусов надав аудіо записи СБУ, що задокументували вербовку бойовиків у цілях спецоперації.

Варто зауважити, що СБУ вже відреагувала – там поспішили заперечити свою причетність до «операції з вагнерівцями» і назвали дану інформацію «фейком».

Щодо інформації про участь СБУ у так званій «вагнерівській спецоперації». Служба безпеки не коментує чутки, не підтримує медійно інформаційні операції ворога та не бере участі в публічному обговоренні різних фантастичних сценаріїв. Тим більше, коли такі інформаційні «вкиди» мають на меті нанесення шкоди Україні. Однак, як виняток, зазначаємо – дані стосовно участі СБУ у так званій «вагнерівській спецоперації» є звичайним фейком. А його першоджерелом, наголошуємо, більше тижня тому було саме російське видання“, – йдеться у повідомленні на сторінці СБУ у Фейсбук.