В Одесі закінчився кисень у COVID-відділенні: хворих уночі евакуювали до іншого

27.10.2021 09:09   -

У COVID-відділенні однієї з лікарень Одеси закінчився кисень, хворих на коронавірус евакуювали до іншого, – повідомила сьогодні вночі Думская.

Кисень закінчився у відділенні обласного центру соціального значущих хвороб на вулиці Миколи Міхновського, пацієнтів перевозили до іншого стаціонару цього ж комплексу на вулиці Ядова, пишуть журналісти.

Завідувачка реанімаційного відділення Катерина Лотощенко сказала журналістам, що переправили до іншої лікарні 43 пацієнти – від тяжкого ступеня тяжкості до легкого.

“З огляду на те, що на Міхновського кисню немає, він закінчується і його не буде, нам довелося сюди перевезти, тому що тут є криоциліндр на 14 тонн кисню”, – сказала вона.

Лотощенко зазначила, що зараз витрачається багато кисню для хворих на COVID-19. На Ядова до надходження нових хворих витрачалося близько двох тонн на добу.

21 жовтня головний санлікар Ігор Кузін сказав, що двоє виробників кисню в Україні зупинилися на регламентні роботи, а перебої з киснем, що виникають на місцях, вирішуються за допомогою “ручного управління”.

22 жовтня в МОЗ заявили, що Україна отримуватиме медичний кисень із Польщі.

23 жовтня один із кисневих заводів на заході України відновив роботу.

Вчора повідомлялося, що Одеська область є лідером із добової захворюваності на коронавірус. Вона знаходиться у червоній зоні карантину.