В НБУ шукають кухаря, який вміє готувати самбуки, кнелі та бульйон із профітролями: яку обіцяють зарплатню
В Національному банку (НБУ) шукають кухаря. Готувати доведеться страви та кулінарні вироби, які “вимагають особливо складної кулінарної обробки”. Зокрема, самбуки, кнелі рибні в желе та бульйон із профітролями, кнелями чи фрикадельками. Яку зарплату отримуватиме кухар, в оголошенні не вказується – однак запевняється, що оплата праці буде ринковою. Також передбачені премії на основі оцінки результатів роботи (KPI).
Оголошення виставлене на сайті НБУ. В ньому зазначається:
- кандидат повинен мати відповідну середню спеціальну освіту;
- досвід роботи – від 4 до 6 років.
Що треба буде готувати
Майбутній кухар НБУ має вміти готувати страви та кулінарні вироби, які вимагають “особливо складної кулінарної обробки”. В опублікованому меню 9 базових позицій:
- паштет із печінки;
- кнелі рибні у желе;
- риба – заливна, фарширована, смажена та порціями;
- бульйон із профітролями, кнелями або фрикадельками;
- юшка з різними видами риби;
- окрошка овочева та м’ясна;
- різні тушковані, смажені, варені, фаршировані, запечені окремими порціями у різних соусах страви з м’яса, птиці, риби, овочів, сиру, тіста та яєць;
- креми, муси, самбуки, солодкі соуси, фрукти та ягоди у сиропі з наповнювачами;
- гарячі напої відповідно до Збірника рецептур страв, кулінарних і кондитерських виробів для підприємств ресторанного господарства та іншої продукції відповідно до доручень завідувача виробництвом на основі калькуляційних карт страв.
Зарплату не називають
Конкретного рівня зарплати майбутнього кухаря НБУ в регуляторі не називають. Проте запевняють:
- вона буде ринковою;
- додатково кухар отримуватиме премії на основі оцінки результатів роботи (KPI).
Зазначимо: за даними великого кадрового порталу, середня зарплата кухаря у Києві становить 16 500 грн. При цьому:
- мінімальна пропонована зарплата – до 12 000 грн;
- максимальна – від 24 001 до 78 000 грн.