В мережі оприлюднено відео із затриманим росіянами українським військовим

03.06.2020 08:24   -

Солдат 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Евген Добринський 29 травня добровільно перейшов на сторону росіян. Його затримали російські прикордоники в Криму. Судячи з відео затримання українського військового, він справді здійснив цей вчинок добровільно, що спростовує інформацію ЗСУ про те, що Добринського взяли в полон під час несення служби.

Як повідомляли раніше, 30 травня 2020 року, близько п’ятої години ранку, на одному із об’єктів в районі території незаконно окупованої АР Крим та міста Севастополя, було виявлено відсутність військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади старшого солдата Євгенія Добринського.Нажаль, із досвіду нам добре відомо, як ворог вчиняє з незаконно затриманими українськими військовими. Противник цинічно використовує їх у своїй пропаганді!“, – сказано в повідомленні на сторінці Десантно-штурмових військ ЗСУ у Фейсбук.

Добринський без зброї прийшов до позицій російських прикордонників. За його власними словами, він перебував у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння. На відео з моментом затримання видно, що військовослужбовець рухається невпевнено, хитаючись.

В ближайшее время Добринского вернут в Украину. Надеюсь, полное расследование его действий произойдет в кратчайшие сроки, и мы узнаем полную информацию по данному скандалу. Но дело Добринского – это просто один из многих резонансных сигналов, которые показывают критическое состояние сил обороны и необходимость скорейших изменений“, – прокоментував ситуацію журналіст Юрій Бутусов.