В КП “Чернігівводоканал” провели обшуки за фактом можливої розтрати бюджетних коштів

16.09.2024 12:15   -

У Чернігові у середу, 11 вересня, поліція провела низку слідчих дій у справі щодо закупівлі обладнання для комунального підприємства Чернігівської міської ради. Йдеться про обшуки в комунальному підприємстві “Чернігівводоканал”. Про це повідомляє 49000 з посиланням на департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

“За даними слідства службові особи КП “Чернігівводоканал” придбали установку для пакування води за цінами, що майже у двічі вище ринкових. Для встановлення усіх обставин правоохоронці провели низку обшуків в комунальному підприємстві, у постачальника та осіб, що можуть бути причетні до кримінального правопорушення. Проведення слідчих дій не вплинуло на подальшу роботу комунального підприємства.

Учора, 11 вересня, за результатами процесуальних дій оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції вилучили фінансово-господарську документацію, чорнові записи тощо”, – йдеться у повідомленні департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Кримінальне провадження розслідується за фактом розкрадання бюджетних коштів службовими особами водоканалу під час закупівлі обладнання – ч. 4 ст. 191 КК України.

У поліції повідомили, що після вивчення та аналізу отриманої інформації та документації, а також проведення інших слідчих дій, буде надана правова кваліфікація діям причетним особам з оголошенням підозр.