В коаліції є кулуарщина, підлабузництво, обман, – Сергій Лещенко

06.12.2014 20:30   -
Автор:

Відомий український журналіст Сергій Лещенко у своєму блозі розповів про свій досвід роботи депутатом. За його словами, в коаліції у Верховній Раді негативними чинниками є кулуарщина, несміливість, підлабузництво, обман, жага посад та кнопкодавство.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
“Щодня відчуваю, як збільшується число людей, які хочуть ухвалювати рішення самостійно, а не під тиском. Можу говорити за фракцію блоку Порошенка – у нас є люди, які не керуються вказівкою згори. І їх набагато більше, ніж ви бачите на табло при голосуванні – просто не всі готові відверто заявити про свою позицію”, – пише Сергій Лещенко.
За його словами, на фракціях часто відбуваються бурхливі дискусії, які завершуються ухваленням рішень, що ідуть врозріз з рекомендаціями начальників. Шкода, але поки що кількість незгідних різко зменшується, коли президент приїжджає на засідання.
“Що засмутило?
Кулуарщина. Про майбутні рішення у великих фракціях дізнаються уже по факту їх ухвалення політичним керівництвом. Депутати фактично позбавлені можливості вплинути, якщо їхня позиція суперечить бажання начальників.
Несміливість. Вона виражена в неготовність депутатів відстоювати свою позицію в присутності президента. Присутність глави держави впливає на фракцію БПП гіпнотично – люди, які завзято критикували наперед абсурдне рішення, замовкають та опускають очі.
Підлабузництво. Довелося бути свідком, як дехто з колег проявляв нездорову запопадливість щодо керівництва, а потім – о, диво! – його прізвище з’являлося в переліку розподілу керівних посад.
Обман. Уже не один раз зіштовхнувся, коли тобі в очі обіцяють одне, а роблять інше. Коли ж запитуєш “як так сталося?” – у відповідь не лунає жодних аргументів.
Жага посад. Я чув, що політиками керує бажання примоститися у керівне крісло, але тепер і побачив на власні очі цю боротьбу ліктями лише для того, що стати начальником. Навіть якщо переможець не має жодного уявлення про предмет, яким тепер доведеться опікуватися.
Я не розумію, навіщо було казати, що уряд і коаліція у нас без квот, якщо вони сформовані саме за квотним принципом?
Кнопкодавство. Здавалося, ця тема стільки разів проговорена, що в цьому скликанні в жодного депутата не повинно було виникнути спокуси. Вчера думал о большой груди, а сегодня хочешь уснуть в объятьях девушки с фигурой подростка, готов экспериментировать с блондинками и шатенками, высокими и совсем миниатюрными. По анкетам индивидуалок https://eburg-xxx.com , как в супермаркете можно выбрать партнёрш по возрасту, росту, размеру груди, стоимости услуг и многим другим параметрам. Але це сталося знову – і без жодних наслідків для депутатів, які пішли на відверте порушення Конституцію, брешучи при цьому в очі власним товаришам по фракції. Я не вірю обіцянкам “це більше не повториться”, а вірю лише покаранням”, – пише народний депутат України від “Блоку Петра Порошенка” Сергій Лещенко.