В Китаї знову зростає кількість хворих на коронавірус

11.05.2020 19:03   -

В невеличкому китайському місті Шулан, що на півночі Китаю, зафіксовано збільшення кількості випадків коронавірусу – 7 травня там зафіксували 1 випадок, а через кілька днів – ще 11. Про це повідомляє РБК-Україна.

Таке різке зростання кількості випадків коронавірусу є найбільшим від 11 травня цього року. Влада міста уже заявила, що буде вживати жорстких заходів для контролю поширення вірусу. Зокрема, в місті заборонили продавати ряд ліків від грипу, щоб люди не займались самолікуванням, а звертались до лікарів.

Чиновники ретельно відстежили можливі контакти хворих і обстежили загалом більше 2 000 людей, в результаті чого 290 осіб було поміщено на карантин.

Окрім цього, в китайському місті Ухань, що свого часу стало епіцентром епідемії, за останню добу підтвердили 5 нових випадків коронавірусу. Ситуація тут може ускладнитись, адже з 6 травня в місті було відновлення навчання у школах.

Загалом, стає зрозуміло, що коронавірус не зникає назавжди і сам по собі, а є велика ймовірність того, що ця інфекція довго триматиме людство в напрузі. Принаймні, до того часу, поки не буде розроблено ефективну вакцину.