В Іспанії рекордний мороз та снігопад, який спричинила “Філомена”

09.01.2021 11:53   -

Столицю Іспанії Мадрид накрили найбільші за останні роки снігопади, в результаті обмежено роботу аеропорту та залізничного транспорту. На півночі країни зафіксовано рекордний температурний мінімум, – повідомляє Reuters.

Повідомляється, що шторм “Філомена” спричинив сильний снігопад в Мадриді. За даними місцевої влади, на автомагістралі М-30 і М-40 біля іспанської столиці утворилися великі короки. Температура повітря коливається біля нуля, волонтери Червоного Хреста розносили їжу застряглим водіям.

Іспанські Піренеї зафіксували температуру 34,1 градуса морозу і, таким чином, побили рекорд понад 65 років.

Термометри в Іспанії досягли історичних мінімумів. Метеорологічна станція, розташована в Клот-дель-Тук-де-ла-Ланса, в Арагоні, досягла найнижчої температури, зафіксованих даних. Новий мінімум становить -34,1 ° C, на 2,1 градуса нижче, ніж той, що був зафіксований в Естані-Генто, – повідомляє winter.news.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - ispanija.jpg

Однак Державне метеорологічне агентство не визнає ці записи, оскільки вони є приватними станціями: для Aemet рекорд низьких температур в Іспанії все ще тримається на -32º, зафіксованому в озері Генто, в Піренеях Ллеїди, в 1956 році.

Прогнози на наступний тиждень, попереджає, що температура знову буде надзвичайно низькою. Наприклад, у Мадриді прогноз становить -11º. “Якщо це станеться, рекорди мінімальних температур будуть побиті“, – говорить Хосе Антоніо Мальдонадо, директор з метеорології в Meteored, – повідомляє abc.es.

“Снігопад триватиме до неділі”, – говорить Мальдонадо, хоча цей день буде стихати, і в понеділок це постраждає лише від середземноморських провінцій. Тим часом, Цивільний захист рекомендує уникати переміщення. Тільки вчора там постраждало 199 доріг , повідомляє Головне управління дорожнього руху.

España acaba de batir dos veces seguidas su récord de bajas temperaturas y  la borrasca Filomena amenaza con empujar los termómetros aún más abajo