В інтернаті на Дніпропетровщині знущаються над малими дітьми

19.06.2019 11:00   -
Автор:

Співробітник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини спільно з громадським монітором перевірили дотримання прав вихованців та підопічних до Верхньодніпровського дитячого будинку-інтернату Дніпропетровської області.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Українське право“.
З часу першого візиту, який відбувся у серпні 2018 року, в установі відбулися суттєві зміни. Здійснюються поточні ремонти приміщень, відновлено роботу теплиці, посаджено город та фруктовий сад, на якому проходять трудотерапію підопічні інтернату. У житлових корпусах встановлено мобільні точки Wi-Fi.
«Проте ставлення персоналу до дітей залишається неналежним. Діти перебували на вулиці при температурі +35℃ без головних уборів. У приміщеннях та дитячих групах відчувається неприємний запах, персонал зберігає брудний посуд у тумбочці. Одяг на дітях не за сезоном та не за розміром. На прогулянку дітей виводять по черзі лише на великий балкон, який не обладнано навісами від сонячних променів», – йдеться у повідомленні.
В установі продовжує зберігатися практика застосування фізичного обмеження для дітей віком від 6 до 18 років, що принижує людську гідність. Одна дитина у спеку була одягнена у теплий светр, оскільки за допомогою довгих пришитих рукавів можна зафіксувати її руки за спиною.
На території та у загальних приміщеннях житлового корпусу немає у доступному місці ємностей з питною водою.
За результатами проведеного моніторингового візиту акти реагування Уповноваженого Верховної ради України з прав людини будуть направлені до обласної державної адміністрації та інших зацікавлених суб’єктів.