В ДНУ открыли новую специальность

13.06.2019 12:00   -
Автор:

В Днепровском Национальном университете на факультете прикладной математике открыли специальность «Информационные системы и технологии».
Об этом сообщает Днепровский Национальный университет.
«Об’єктами вивчення є теоретичні та методологічні основи, інструментальні засоби створення і використання інформаційних систем та технологій. У заданій IT-області велика увага приділяється критеріям оцінювання і методам забезпечення якості, надійності, відмовостійкості, живучості інформаційних систем та технологій.
Практичний інтерес в цій спеціальності становлять моделі, методи та засоби оптимізації та прийняття рішень при створенні й використанні інформаційних систем та технологій.
Теоретичним змістом предметної області є поняття та принципи інформаційного менеджменту, системної інтеграції та адміністрування інформаційних систем, управління ІТ-проектами, архітектури T-інфраструктури підприємств.
Спорідненими спеціальностями IT-галузі можна вважати спеціальності “121: Інженерія програмного забезпечення”, яка також є на нашій кафедрі, при отриманні відповідної кваліфікації надає навички аналізу програмного забезпечення та контролю роботи програмного продукту на всіх етапах життєвого циклу (аналіз вимог програмного забезпечення (ПЗ), архітектура та проектування ПЗ, конструювання ПЗ, якість та тестування ПЗ)», – отмечается в сообщении.