В Дніпрі відбудеться масштабне інженерне шоу

14.09.2018 19:30   -
Автор:

На два дні Дніпро вже втретє перетвориться на майданчик для обговорення технічних інновацій, майбутнього української інженерії та космосу. Сім видів технічних змагань, досягнення української промисловості, експозиція космічних підприємств і масштабне лего-конструювання – це лише невеликий перелік активностей, які чекають на учасників і гостей фестивалю.
Про це повідомляє интернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Дніпровської міської ради.
15 вересня з 10-00 до 18-00 на території парку розваг «Лавіна», що на вулиці Космічна, 20, відбудеться головне інженерне шоу країни – Interpipe TechFest. Ця найбільша техноподія Східної Європи – Interpipe TechFest, проходитиме з 15 по 16 вересня.
Авіаційні двигуни і космічні супутники, промислові роботи та інженерні стартапи. Новий український БТР і обладнання для видобутку газу і нафти. Безпілотники і 3d-принтери. Новинки альтернативної енергетики і DIY. Усе це можна буде побачити, а дещо і протестувати.
Уперше відбудеться виставка – презентація науково-популярних книг Dnipro Book Show.
7 видів технічних змагань
– змагання з судо- і авіамодельного спорту,
– Robbo-battle і чемпіонат з дрифту,
– змагання з мехатроніки і кібер-турнір,
– конкурс для мейкерів з паперу Only Paper Models (новинка цього року).
Open-air лекторій
На фестивалі відбудеться open-air лекторій. Серед спікерів – вчені та інноватори, інженери і популяризатори науки, активісти створення смарт – міст. Зірковий гість – представник NASA Майкл Хесс, заступник голови наукового центру Ліндона Джонсона.
WOW-активності
– масштабне Лего-конструювання. Фанати Лего із товариства Ukrbricks спеціально для Interpipe TechFest зберуть одразу кілька легендарних об’єктів: Hogwarts Land і героїв Marvel – Капітана Америку і Залізну людину.
– заїзди моделей танків. Точні копії бойових машин другої світової війни зійдуться в бою.
– крутий хімічний дослід. Вчений-хімік з ДНУ створить штучну «хмару» площею 100 м.кв.
15 вересня в рамках Open Air Лекторію на фестивалі науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest (Лавина, вулиця Космічна, 20) з 15:00 до 17:05 директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко модерує панель «Urban life». Головні теми доповідей: розвиток інвестиційного проекту «Індустріальний парк «Innovation Forpost», інновації в промислових зонах: враження перших резидентів індустріального парку «Innovation Форпост», технології Smart City в Дніпрі.
Впродовж 15-16 вересня «Індустріальний парк «Innovation Forpost» буде представлено на окремому стенді фестивалю, де можна побачити, де розташуються запроектовані R&D центри та офіси, виставковий комплекс із інноваційним музеєм науки, бізнес-інкубатори, навчальні кампуси, апартаменти, готель, зелені зони, включно із бульваром Стіва Джобса.